"Det ska kännas som att du knappt kan hålla hästen kvar på banan"

Precis så sa min tränare idag om min svaghet att jag vill ha för mycket kontroll, ibland på bekostnad av aktionen. Jag visste direkt när han sa det att han har rätt, vilket ju i och för sig alltid verkar vara fallet :) Men det är ju bra, för det betyder ju att han har mycket att lära mig. 

Alltså, när det ser som bäst ut för oss så känns det som att det är alldeles för "stort och starkt" för mig. Jag hade verkligen velat ha en film från dagens träning för att kunna koppla den något yviga känslan till hur det ser ut. Men jag kan i alla fall verkligen känna att han är mer igång genom hela kroppen, häftigt! 

Dessutom måste jag jobba på min tydlighet i ridningen, speciellt när han blir såhär igång och glad. Han ville gärna göra ett byte i stället för att hålla förvända galoppen och så vidare. Men det är nyttigt för mig att då verkligen kom ner i sadeln och rida galoppen på det inre sittbenet. Ja, lite flummigt låter det nog, men jag tänker verkligen hur mitt inre sittben driver galoppen och matar den med energi. 

Kul träning idag! Nu är det sent och absolut dags att sova. God natt :)