Årskrönika - vårt 2018

2018 har varit ett händelserikt år för oss. Jag ska ge mig på att sammanfatta det i det här inlägget, med överhängande risk både för att jag missar något viktigt och för att jag blir långrandig. 

2018 var året vi flyttade in på Wästergård efter tre månaders intensiv rust. Vi har rustat badrum, kök, alla ytskikt (väggar, tak och golv). Några mindre planlösningsändringar är gjorda: det har tillkommit ett sovrum uppe, badrummet blev något större på bekostnad av hallen och ett annat sovrum har fått egen ingång från allrummet i stället för den tidigare genomgången genom annat sovrum. Ett av sovrummetn har fått en liten walk in closet. Dessutom har det gamla pannrummet blivit en minitvättstuga. Vi byggde höga golvlister i gammaldags stil och målade, målade, målade. 

Huset har också fått nytt tak, fasadbyte är påbörjat och så även fönsterbyte. Nu ska huset få fönster med spröjs och panel som går ända nerifrån och upp i en ljus faluröd slamfärg. Till våren ska lockläkten på, det hanns inte med innan kylan kom. 

När vi tog av den gamla panelen hittade vi hål från gamla fönster och en dörr ut på baksidan. Nya fönster till de gamla hålen är köpa och inväntar våren. En altandörr med spröjs är installerad. Nu fattas bara en altan att gå ut på... 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hästarna har bott på gården ganska precis ett år nu. Och under hösten byggde vi en ny lösdrift åt dem. Fattas gör lite färg och småfix.  Det känns som att vi slagit ner oändligt med stolp. En ridbana är anlagd ed måtten 62,5 x 22,5 m. Belysning och flaggstänger är uppsatta runt banan och en buxbomshäck är planterad längs med ena långsidan för att få in lite mer grönt. Vi har även installerat lyktstolpar längs hagarna med eluttag för vattentunnor. En ny parkering och vägar till och från hagarna har grusats och en liten galoppslinga är påbörjad. Det lustiga transformatortornet i trä som står på vår tomt har fått nytt tak då det gamla bara var smulor och ett nytt lager färg. Vi har påbörjat en pergola som ska få vara läktare till ridbanan. 

(null)

(null)

(null)

(null)

På hästfronten har det också hänt lite. Vår fina ponny Minigårdens Batman har sålts till en underbar familj där han får vara helt i fokus. Han var ju trots allt för liten för oss.. det var ett kul äventyr att ha honom, första hästen jag ridit in helt och hållet. Vi verkar ha haft turen att sälja till precis en sån familj man önskar sig allra mest. Nu njuter vi av att följa hans framsteg från lite håll. 

Bara någon dag efter att han åkte så föddes första fölet på Wästergård. Vi har döpt honom till Wästergårds Novabor, en liten hingstunge efter Negro - His Highness - DeNiro. En riktig snygging tycker vi. 

Våra stora Prins, snart två år har bott borta hela året och fått hänga med jämnårig hingstkompis. Men han kommer hem mot slutet av januari. 

Sedan har vi fått ytterligare ett nytillskott till gården. Shetlandsponnyn Olly, världens snällaste barnponny och gårdsmaskot. Både vi och barnen är förtjusta!

På tal om tillskott så väntas sådana både av Amazon och Diane till sommaren. Amazon är dräktig med Gammelenggårds Zappa och Diane med Totilas. Spännande! Egentligen var inte Zappa vårt förstahandsval utan vi satsade på ett Rubin Royal-föl, men det ville inte ta sig så sista chansen valde vi att ge till Zappa som haft näst intill 100% dräktighet. Om det var det som gjorde susen eller om det hade blivit föl med Rubin på sista försöket får vi såklart aldrig veta, men det känns bra med Zappa i alla fall. Om Totilas behövs inte mer sägas, han är ju drömkillen, för oss. 


(null)

(null)

(null)

(null)

Förutom hästar och gård så har jag bytt jobb efter åtta år hos en arbetsgivare där jag trivts otroligt bra. Men när annonsen på mitt nuvarande jobb kom ut kunde jag inte låta bli att söka och på den vägen var det... Jag trivs väldigt bra även med nya jobbet och lär mig massor. 

Gott Nytt 2019 på er! Vi ser fram emot ett minst lika händelserikt år ;) Men det får jag skriva mer om en annan gång..