MSV B:2 programträning och galopp på volt

Högt och lågt blev det i stallet idag. Men framför allt känns det som att det blev ganska mycket gjort. Det var min tur att släppa ut, vilket också innebär att sopa stallet, skura sadelkammaren och göra lite snyggt. Eftersom solen skiner idag passade jag på att mocka i hagarna. Batmans hage blev klar men Sunlight och Dianes hage är det lite jobb kvar i innan den är helt vårfin. Hoppas det blir sol i morgon också :)

Sen blev det programträning med Sunlight. Jag skulle så gärna vilja ha honom redo att starta MSV B:2 i slutet av maj, så det är det programmet vi tränar på. Det gick faktiskt ganska hyfsat idag, med ett par riktigt bra byten (och ett kasst) och relativt fina skolor, utom slutan till vänster som blev en aning matt. Men på det stora hela är jag nöjd i alla fall :) fler träningspass följer så vi hinner slipa mer. Men det känns otroligt skönt att ha börjat rida programmet. Jag vill inte ha missar pga att jag inte känt till svårigheterna tillräckligt bra. 

Efter Sunlight blev det Batmans tur. Vi fokuserade mest på form och lydnad, det vill säga man går fram för skänkeln och så vidare :) han kändes faktiskt riktigt fin och sökte sig i form även i galoppen bitvis. Vi red mestadels på stora mittvolten så att vi fick träna på att hålla volten rund utan allt för mycket hjälp av staket. Lite bus från lillherrns sida blev det också emellanåt såklart men inte så farligt. Han är ju faktiskt bara riden i 9 månader, fast det är lätt att glömma ibland :) 

Imorgon ska det slås på tappskor och jag har siktat in mig på en promenad med Diane :)

Trött, måste sova lite också...