Gården växer

Med påsken kom våren och med den byggsuget. Så vi drog igång och börjar regla upp för en veranda på baksidan i väntan på att plattan för vår nya farstu/hall på framsidan ska härda. Under tiden har jag insett att våra beslutsvägar nog är annorlunda. Vi agerar på en känsla och en vision och löser mycket på vägen. Vi börjar nysta i en ände, börjar göra något, och löser de problem som uppstår på grund av att vi inte detaljplanerat as we go.

Förutom huset så har jag pysslar en del med hästarna. Prinsen har idag lasttränat med väldigt gott resultat. Igår gick det sämre, då kom hingsten i honom fram med full kraft och det var bara att ställa in honom i hagen igen. Men idag gick han snällt på på första försöket. Vi värmde upp med lite enkel lydnad "håll fokus på mig" och sen traskade han på lockad av en hink med müsli. De var bara att berömma, ta det lugnt en stund, lasta ur i lugn och ro och avsluta. Så kan man bara hoppas att det fortsätter i den stilen... 

Imorgon ska alla hästarna få fina fötter. Förhoppningsvis ska verandan ta mer form, men det återstår att se då A är krasslig ikväll och kanske inte kommer orka ha barnen hela dagen imorgon, eller bygga själv heller för den delen. 

När det gäller stallet så har vi ett par kommentarer till att lämna till kommunen sen har vi gjort vårt fram till ett eventuellt tekniskt samråd. Spänningen stiger. 


(null)

(null)