Galoppfattningar utan skänklar

Sunlight och jag har repeterat förra veckans dressyrträning idag med hopp om att förbättra och befästa det vi lärt oss. Dessutom passade det väldigt bra att träna mycket i skritt eftersom underlaget på ridbanan lämnar en hel del att önska just nu. Vi red övergångar från mellanskritt till samlad skritt och sedan tillbaka till mellanskritt igen. Hela tiden med bibehållen energi och takt, eller ja, det var målet i alla fall... Men det gick faktiskt riktigt bra efter bara en liten stund, så fort jag slutade fokusera helt på att korta och samla och kom ihåg att jag måste rida framåt också. 

Sen gjorde vi övergångarna samlad skritt - samlad galopp och tillbaka igen. Hela tiden med galoppfattningarna för sittbenen mer än för skänkeln. Den här gången lyckades jag bättre med att plantera rumpan i sadeln och inte "gå upp i lätt sits" som jag tenderade åt på träningen sist. 

Sen blev det lite travjobb över upphöjda cavaletti på både för att gymnastisera lite och så att Sunlight fick träna på att vänta och lyssna. 

Eftersom banan var helt klart på gränsen idag så fick det bli ett kort pass med mycket skritt, men trots det kändes det som att dagens pass gjorde nytta :)